Bij EFT staan emoties centraal. Omgaan met emoties is niet alleen voor softies, sterker nog het vereist moed en het is praktisch en pragmatisch. En onvermijdelijk bij relatietherapie. Ze worden tijdens de therapie gebruikt om de partner te leren begrijpen en beter in te kunnen spelen op elkaars behoeften. In een gezonde relatie voelen beide partners zich veilig en erkend.
De basis van EFT ligt bij de hechtingstheorie. Voor volwassenen in partnerrelaties is hechting van groot belang. Een intieme en veilig gehechte relatie maakt dat mensen gelukkiger en gezonder zijn, beter bestand tegen tegenvallers of zelfs trauma’s.
Uitgangspunt bij relatietherapie is een prettige en veilige omgeving om zonder terughoudendheid alles te kunnen zeggen. We beginnen dus met een gratis intake om te kijken of de klik er is. Je kunt zelf ervaren of je mijn kantoor een prettige ruimte vindt en beoordelen of ik degene ben die jullie kan helpen. Ik zal tijdens de kennismaking de methode nader toelichten en de opbouw van de sessies die volgen. Gemiddeld zijn 4 tot 8 sessies (75 minuten per sessie) nodig om de gewenste resultaten te bereiken.
Relaties van stellen die EFT hebben ondergaan laten duurzame verbeteringen zien. Ze hebben geleerd om uit de negatieve spiraal te blijven en ervaren een veilige gehechtheid bij elkaar. De interactie verandert waarbij ze rekening houden met elkaars behoeften. Partners voelen zich weer veilig bij elkaar en erkend door de ander. Hierdoor verbetert ook de intimiteit en de betrokkenheid.
Volgens onderzoeken wordt keer op keer bewezen dat mensen die in een gelukkige relatie zitten meer rust en een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid ervaren.
Dit maakt ze ook buiten de relatie tot een prettigere en meer evenwichtige ouder, kind, broer of zus, vriend of vriendin of collega.