Over

Caroline

Relatietherapeuten zijn ook gewoon mensen. Met hun eigen eigenschappen en kwaliteiten. Omdat relatietherapie een intensief en belangrijk proces is, doe je er goed aan om een relatietherapeut te kiezen die past bij jullie en waarbij je het gevoel hebt dat de therapeut in staat is om jullie goed te begeleiden. 

Mijn verhaal

Ik ben geboren in 1968 en getrouwd met Enrico. Mijn eerste man is Jan en wij zijn de gelukkige ouders van drie kinderen. In 2011 zijn we gescheiden. Het is ons gelukt om als echtpaar te scheiden maar als gelukkige ouders samen verder te gaan. Enrico is dus mijn huidige man. Samen hebben we zes kinderen. Op vrijdag om de week is het bij ons groot feest als de meeste kinderen met aanhang thuis komen. We koken samen, draaien muziek en spelen spelletjes. Het andere weekend zijn we te vinden op de Veluwe waar we een tweede huisje hebben. We lopen daar dagelijks in de bossen of we lezen mooie boeken op onze veranda met de fluitende vogels om ons heen. 

Mijn werk heeft altijd uit begeleiding en coaching bestaan. In dienstverband als Salesmanager bij Philip Morris en als ondernemer en directeur/eigenaar van Salesrecruiters. 

Klinkt heel mooi natuurlijk, maar mijn scheiding heeft ook veel pijn en verdriet veroorzaakt. En ook in mijn huidige relatie gaat het niet altijd over rozen. Een goede relatie blijft aandacht en betrokkenheid vragen, van beide kanten.

Toen ik het boek ‘Hou me vast’ van Sue Johnsson in 2004 las, werd ik meteen gegrepen door de therapievorm Emotionally Focused Therapy. Ik ben overtuigd van de succesvolle werking van deze methode. Waar andere relatie-therapievormen vaker tot symptoombestrijding leiden, werkt EFT veel meer aan het oplossen van de oorzaak van een slechte relatie. Zonder me er van bewust te zijn, is toen wel het zaadje geplant om EFT-therapeut te worden. In de jaren erna ben ik als coach verder gegroeid door meerdere opleidingen te volgen op gebied van systemisch werk en traumaheling. Deze opleidingen blijken een belangrijke aanvulling op mijn ontwikkeling als EFT-therapeut want alleen EFT is soms niet voldoende. Soms is het wenselijk om wat breder te begeleiden en daarom blijkt mijn gevarieerde kennis steeds weer waardevol in de sessies met mijn cliënten. 

Mijn stijl van begeleiden kenmerkt zich door warmte, nuchterheid en daadkracht. Cliënten ervaren oprechte interesse en diepgang. Gedurende het hele traject ben ik met mijn volle aandacht beschikbaar om te luisteren en te reageren. Mijn hele leven kenmerkt zich door: ‘als ik iets doe, doe ik het goed’. Ik beheers de theorie en ben in staat om die professioneel toe te passen. Beide partners krijgen evenveel aandacht. De meeste sessies zijn samen en als individuele sessies nodig zijn dan krijgen beide partners een gelijk aantal sessies apart. We werken gestructureerd toe naar een relatie waarbij partners zijn afgestemd op elkaars behoeften, die respecteren en erop reageren. 

Mijn waarden

Effectief
We werken volgens een traject met een vooraf gesteld doel. Mijn aanpak is succesvol bij het duurzaam verbeteren van de relatie. Of het respectvol beëindigen. Dat kan ook het doel zijn. 

Betrokken
Van nature ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Vanuit die interesse ontstaat ook mijn commitment naar jullie als stel. 

Nuchter
Op onderwerpen als vreemdgaan, verslaving of geen intimiteit ligt soms een taboe. Bij mij kan alles in een veilige setting besproken worden, ik oordeel niet. Ik bied veiligheid en heb begrip voor degene die zich uitspreekt en degene die het aanhoort.

Kwaliteit
Mijn basis ligt in een diversiteit aan opleidingen op gebied van EFT, systemisch werk (kijkend naar de invloed op jouw leven vanuit het familie-systeem) en heling van trauma. Daarnaast bracht het leven mij leerzame ervaringen, professionele ontwikkeling, oprechte interesse in anderen en daadkracht.

 

Mijn missie

Ik wil zoveel mogelijk (echt)paren begeleiden naar een constructieve gezonde relatie die opgewassen is tegen welke uitdaging dan ook. Ik gun iedereen een gezonde en evenwichtige relatie. Het geluk dat men ervaart is groot en strekt zich ver buiten de relatie uit.

 

REFERENTIES
 • “Bij de intake merkten we al dat Caroline snel tot de kern kwam, ze wist ons goed te doorgronden. We moesten lachen van herkenning, maar we konden nu wel heel gericht samen aan de slag. We voelden ons veilig om alles te vertellen.”

  E & P, Zoetermeer,
 • “We hebben best wat traantjes gelaten bij Caroline "op de bank", zowel van verdriet en boosheid als van humor. Op hele bijzondere momenten bleek humor een onverwacht krachtige rol te spelen in onze sessies, vooral als het ging om confrontatie met je eigen gedrag. We hebben weer het plezier dat we al zo lang kwijt waren.”

  Anoniem, Leidschenveen,
 • “Caroline heeft ons bijzondere inzichten gegeven waardoor we in plaats van boos worden nu juist aangeven wat we graag willen. We zijn veel liever voor elkaar geworden.”

  G & H, Bleiswijk,
 • “Mijn man is best dominant, daardoor hebben we al een mislukte therapie achter de rug omdat alles draaide om mijn man en ik bijna niet aan bod kwam. Bij Caroline kregen we allebei veel aandacht en vlogen de sessies voor mijn gevoel voorbij. We kwamen erachter dat we beiden een aandeel hadden in de negatieve sfeer in onze relatie en het alleen samen op konden lossen. Het is fijn dat we elkaar niet steeds meer de schuld geven van wat er niet goed gaat. We zijn echt weer naar elkaar toegegroeid.”

  Anoniem, Pijnacker,
 • “Je merkt wel dat Caroline naast coach ook ondernemer is. Ze werkt doelgericht en houdt je een spiegel voor maar ze is ook heel warm en betrokken. De methode (Emotionally Focused Therapy) die ze gebruikt werkte voor ons heel goed. We staan veel meer open voor elkaar en luisteren meer. ”

  R & R, Zoetermeer,

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Als je op zoek bent naar een coach voor jezelf of voor je organisatie bel me dan vrijblijvend op om te bespreken of mijn werkwijze aansluit.